Remco Liefers - gemeente Leeuwarden

Marijke heeft in een zeer prettige en voortvarende samenwerking in korte tijd een hele mooie beschrijving van de Regio Noardwest-Fryslân (de gemeenten Harlingen, de gemeente Waadhoeke en het plattelandsgebied van de gemeente Leeuwarden) geschreven aan de hand van alle input die we hebben gegeven. 

Ze vraagt door, komt met ideeën en laat tussendoor steeds zien waar ze staat. Erg prettig en het heeft er in geresulteerd dat er nu een mooi stuk waarmee we "van onze terp" kunnen en het land in om de regio verder onder de aandacht te brengen. 

Aan de hand van haar denkwerk zijn we in staat geweest om de kansen en opgaven in de regio beter te duiden en van een concreet handelingsperspectief te voorzien. 

Het stuk heeft veel complimenten ontvangen en doet waarvoor het bedoeld is. Mede dankzij haar inzet weten we in korte tijd een agenda voor ons gebied te formuleren waarmee we hopelijk externe funding (subsidies) kunnen genereren om deze mooie regio een flinke stap verder te helpen.

Foppe van der Veen - Blauwe Zone

 Marijke verstaat de kracht van het doorgronden. Niet alleen van het onderwerp, maar ook de persoon. Door precies de juiste vragen te stellen, prikt ze moeiteloos door het oppervlakkige heen en komen de antwoorden die er écht toe doen: die vanuit het hart. Dat maakt gesprekken met Marijke niet alleen energiegevend, maar ook leerzaam. Omdat ze je naar jezelf laat luisteren. 

Haar journalistieke ervaring heeft ons team met een mediatraining erg geholpen om ons voor te bereiden op de persmomenten. Door bij ons per persoon te doorgronden waar het gevoel en het hart zit, kregen we scherp op welke thema's wie naar voren moest worden geschoven. 

Bijzonder om mee te maken dat Marijke in een relatief korte sessie meteen iedereen in zijn kracht kon zetten. 

Paul de Ruijter - Nijenrode University

 Hoe maak je te veel en te complexe inhoud over de wereld van 2040 toch aansprekend en praktisch voor ondernemers in crisistijd? Vraag de hulp van Marijke! 

Door haar voorzitterschap bleef een web-event van ruim 2 uur toch dynamisch en vol met "take-aways". Ze zat goed in de inhoud, wist door de voorbesprekingen de kern uit de tafelgasten te halen en heeft de sprekers, die dit meestal voor het eerst deden, enorm geholpen met het goed overkomen op dit nieuwe medium. 

Zeer professioneel, perfect voorbereid en als altijd zeer prettig voor oor én oog! 

Petra van den Goorbergh - OVAL

 Marijke heeft onze bestuurderssessie begeleidt. Zij verdiept zich in de materie, stelt scherpe vragen, denkt mee over werkvormen. 

Ze begeleidt de sessie met humor, doorvragen en bewaakt dat er resultaten worden geleverd. Het heeft geleid tot een goede evaluatie en een goede strategie voor de komende jaren en activiteitenplan. Het is echt fijn, goed en leuk samenwerken met Marijke. 

Hetzelfde geldt ook voor de meerdere events die ze voor ons als dagvoorzitter heeft begeleid de afgelopen jaren. Vakvrouw! 

Toby Elsson - EY

 Marijke huren we in om collega's te trainen in de omgang met media. Trainen is daarbij een groot woord. Marijke verstaat namelijk de kunst om scherp maar met zachte hand verhalen levend en persoonlijk te maken. Dat levert uiteindelijk betere optredens in de media op; menselijk, authentiek en onderscheidend. 
 

Richard Weurding - Verbond van Verzekeraars

Uitstekende ervaring met Marijke Roskam gehad bij ons debat in Nieuwspoort over big data . Wat is de impact , wat is het effect bij verzekeren , wat zijn dilemma’s en ethische vragen? Moeilijke materie maar door Marijke helder en scherp gemodereerd . Professioneel en goed voorbereid ! Chapeau! 

Mireille Hildebrandt - Radboud Universiteit

 Marijke Roskam is een fantastische voorzitter, rustig maar alert, uitstekende inhoudelijke voorbereiding zonder zichzelf naar de voorgrond te dringen. Weet de juiste vragen te stellen, door te vragen op een creatieve manier waar dat nodig is en vaart te houden in de discussie zonder de inhoud te kort te doen. Indrukwekkend. 

Evert Jan Schouwstra - WTC

 We were very pleased to have you as our moderator at the World Trade Center General Assembly 2018. A GA record high of almost 500 people from over 40 different countries attended this meeting. Thanks for inspiring us and helping us in presenting our event. You gave us the right direction and insight to make International Trade Day the event we wanted it to be. It was a huge success and a top promotion of our Northern region. Great compliments for your moderation in the English language. Well done!